Makaron orkiszowy biały może stanowić doskonałą bazę wszystkich dań mięsnych, jarskich, zapiekanek, zup oraz sałatek makaronowych. Również jako ulubione danie dzieci, podawany z twarogiem, musem owocowym lub jogurtem będzie pełnowartościowym posiłkiem obiadowym.
Ziarna orkiszu są bogate w wiele cennych składników odżywczych i witamin takich jak A, E i D oraz kompleks witamin z grupy B. Źródło fosforu, żelaza, cynku, miedzi, manganu i kobaltu. Ziarna zawierają również kwas krzemowy, mający duży wpływ na wygląd skóry, włosów i paznokci a także dba o zdrowie układu pokarmowego.
Specyfikacja produktu:
Producent: BIO Babalscy
Kraj pochodzenia: Polska
Waga netto: 400 gram
Składniki: Mąka orkiszowa biała typ 630*, woda.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Certyfikowane przez AgroBioTest nr 04194 B; RE-07/2005PL
Odmiana orkiszu to schwabenkorn lub oberkulmer rotkorn
Uwagi: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Trzymać z daleka od bezpośrednich promieni słonecznych.
Producent:
Wytwórnia Makaronu BIO Aleksandra Babalska
Pokrzydowo 139, 87-312 Pokrzydowo