EKOLOGICZNY CUKIER TRZCINOWY RAPADURA 500G BIO
Cukier trzcinowy rapadura jest to nierafinowany cukier z trzciny cukrowej poddany najmniejszej z możliwych obróbek. Otrzymywany jest poprzez wysuszenie soku z trzciny cukrowej, wcześniej wyciśniętego za pomocą prasy. Ten rodzaj cukru jest więc najbardziej naturalną odmianą. Doskonale nadaje się do wypieków, przygotowywania deserów, słodzenia kawy oraz do marynat.
masa netto: 500g
składniki: cukier trzcinowy rapadura* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
wartość odżywcza w 100g:
- wartość energetyczna: 1570kJ/375kcal
- tłuszcz: 0,0g w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0g
- węglowodany: 100g w tym cukry: 100g
- białko: 0,0g
- sól: 0,0g
Może zawierać alergeny: zboża zawierające gluten, orzechy, sezam.
Produkt rolnictwa ekologicznego.
Wysokiej jakości produkt ekologiczny, certyfikowany. Bez dodatku sztucznych barwników, polepszaczy smaku i konserwantów.
Wyprodukowany zgodnie z normami dotyczącymi produkcji żywności i upraw ekologicznych zawartymi w Dzienniku Ustaw z 25 czerwca 2009 r. o rolnictwie ekologicznym (Dz.U. z 2017 r. poz. 1054).
Tylko kupując prawidłowo oznakowany produkt (posiadający nr certyfikatu bio) mogą być Państwo pewni, że pochodzi on z atestowanych gospodarstw i przetwórni stosujących ekologiczne metody produkcji.