POLSKA RÓŻA
WITAMINA C
EKOLOGICZNY SOK Z OWOCÓW RÓŻY
BEZ CUKRU 250 ml
5902768174052
Sięgnij po ekologiczny sok z owoców róży – naturalny i wyjątkowo pyszny. To przetwór, po który sięgały już nasze babcie, zwłaszcza w okresie zwiększonej podatności na przeziębienia. Ekologiczny sok z róży powstaje ze starannie wyselekcjonowanych owoców dzikiej róży, tradycyjnymi metodami. Zamknięty w butelce z brązowego szkła, nie traci cennych witamin i innych składników odżywczych i utrzymuje wyśmienity smak. Zamów i odkryj jego drogocenną moc!
Ekologiczny sok z owoców dzikiej róży. Wszystkie owoce, z których został wyprodukowany sok pochodzą z ekologicznych plantacji dzikiej róży na terenie Polski.
Sok jest bogaty w naturalną, owocową witaminę C, pochodzącą w całości z wytłoczonych owoców. Jest jej aż 450 mg w 100 ml soku. Ze względu na zawartość innych naturalnie występujących substancji, takich jak beta-karoten i bioflawonoidy, owocowa witamina C jest wielokrotnie lepiej przyswajalna od syntetycznej.
Wysoka zawartość witaminy C sprawia, że jest to niezawodny środek na przeziębienia, poprawę odporności i anemię.
Owoce róży przyczyniają się do:
- prawidłowego funkcjonowania układu odpornościowego i układu nerwowego,
- utrzymania prawidłowego metabolizmu energetycznego i funkcji psychologicznych,
- zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia,
- pomaga w prawidłowej produkcji kolagenu co ma wpływ na właściwe funkcjonowanie naczyń krwionośnych, kości, dziąseł,
- pomaga zachować zdrową skórę,
- ma niebagatelne znaczenie dla prawidłowego przyswajania przez organizm żelaza,
- pomaga również w utrzymaniu właściwego stanu błon śluzowych oraz prawidłowego widzenia.
Proponowany sposób podania: 2x dziennie po 50 ml soku (rano i wieczorem).
Skład: 100% sok z owoców róży (Rosa rugosa).
Produkt do bezpośredniego spożycia lub rozcieńczenia.
Objętość netto: 250 ml, butelka szklana z brązowego szkła (zabezpiecza sok przed utratą właściwości odżywczych i witamin)
Uprawy ekologiczne są zdrowsze i bezpieczniejsze.
Owoce zawierają średnio więcej składników bioaktywnych - witaminy C, karotenoidów, polifenoli i innych. Cechują się mniejszą zawartością skażeń - azotanów i pestycydów w porównaniu do owoców uprawianych tradycyjnymi metodami.
Co ważne, owoce z upraw ekologicznych wykazują mniejszą zawartość wody, a tym samym posiadają większy udział substancji odpowiedzialnych za ich niepowtarzalny smak i aromat.
Witamina C, likopen i bioflawonoidy wykazują silne działanie antyutleniające – chronią komórki przed stresem oksydacyjnym – neutralizując szczególnie szkodliwe dla organizmu wolne rodniki tlenowe. Spożywając produkty bogate w te składniki wspomagasz swój układ odpornościowy, spowalniasz procesy starzenia, poprawiasz funkcjonowanie układu krążenia.
Dlaczego warto wybrać produkt ekologiczny?
Rolnictwo ekologiczne to bezpieczne dla środowiska praktyki rolnicze, które pozwalają na wytworzenie żywności pozbawionej zanieczyszczeń.
Średnia wartość odżywcza w 100 ml soku:
- Wartość energetyczna (energia): 328 kJ/ 77 kcal
- Tłuszcz: 0,0 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,0 g
- Węglowodany: 18 g
- w tym: cukry: 17 g
- Białko: 0 g
- Sól: 0,0055 g
- Witamina C: 450 mg
Sok z owoców róży, ze względu na bardzo wysoką zawartość naturalnej witaminy C (450 mg w 100 ml soku po pasteryzacji) jest najlepszym produktem na odporność – jedną z funkcji witaminy C w organizmie jest wspomaganie działania układu odpornościowego. Produktami polecanymi na odporność i przy przeziębieniach są także produkty z malin (sok lub syrop malinowy) oraz z czarnego bzu (sok lub syrop).
Podczas tłoczenia soków, poddajemy owoce jak najmniejszej możliwej obróbce, tak więc wiele minerałów i substancji odżywczych, odpowiedzialnych za te właściwości, pozostaje w wytłoczonym soku.
Polska Róża to całkowicie polska firma z tradycją. Została założona 40 lat temu, w 1979 roku, przez inż. Ernesta Michalskiego, który odkrył bogactwo, jakie dają owoce róży. Owoce róży, odmiany Rosa rugosa, to jedno z najbogatszych źródło naturalnej, owocowej witaminy C, rosnące naturalnie w Polsce.