Herbata czerwona Pu-Erh o smaku czekoladowym BIO - 20 x 1,75 g - Ministry Of Tea
W 100% ekologiczna, czerwona herbata Pu Erh w saszetkach o smaku czekoladowym.
Pu-Erh odróżnia od innych herbat duża zawartość flawonoidów, które nadają tej herbacie charakterystyczny smak i ziemisty aromat.
Czerwona herbata, o czym mało kto wie, produkowana jest z dokładnie tej samej rośliny, z której wytwarza się herbatę czarną,czyli tą, którą popijamy w naszym kraju najczęściej. To, co te dwie odmiany różni, to stopień fermentacji, któremu są poddawane herbaciane liście: dłużej leżakuje herbata czerwona (niektóre rodzaje nawet 50 lat ! ).
Składniki: herbata Pu-Erh* (96 %), naturalny aromat czekoladowy (4%) (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Masa netto: 35 g
Liczba saszetek: 20 szt.
Sposób zaparzania : łyżeczkę herbaty zalać wodą o temperaturze 95 st.C, parzyć przez około 2-3 minuty. Kolejne parzenia mogą być wydłużane do 4 minut.
Poza tym, czerwonej herbaty nie powinno się słodzić, gdyż cukier ma negatywny wpływ na działanie zawartych w niej substancji czynnych. Jeśli nie odpowiada nam naturalny smak czerwonej herbaty, możemy dodać do niej sok z cytryny, który go wzbogaci.
Najlepsze efekty uzyskamy pijąc 5-6 filiżanek czerwonej herbaty dziennie, najlepiej 30 minut po posiłku.
Właściwości zdrowotne herbaty Pu Erh:
- Wspomaga pracę wątroby - skutecznie walczy z nadwagą
- Obniża poziom cholesterolu
- Oczyszcza organizm z toksyn
- Pobudza procesy trawienne
- Zawiera duże ilości cennych aminokwasów i biopierwiastków
- Zapobiega powstawaniu agresywnych związków tlenu - wolnych rodników
- Łagodzi skutki spożycia alkoholu
- Wzmacnia organizm
- liczne przeciwutleniacze pochodzące z czerwonej herbaty wspomagają leczenie i profilaktykę chorób nowotworowch oraz pomagają skórze zachować zdrowy i młody wygląd,
- Wypicie czerwonej herbaty po cięższym posiłku sprawi, że dyskomfort trawienny minie
Badania prowadzone we Francji dowodzą, że 88% pacjentów pijących regularnie herbatę w ciągu miesiąca straciło od 3 do 10 kg. Utrata wagi nastąpiła przy normalnym sposobie odżywiania. Zawarte w herbacie Pu–Erh związki aktywują enzymy pokarmowe do wydzielania soków trawiennych oraz pobudzają perystaltykę jelit. Wszystkie te właściwości wpływają na metabolizm tłuszczowy, co wpływa na przyśpieszenie metabolizmu tłuszczu również tego odłożonego w tkance podskórnej.
Produkt posiada certyfikat Rolnictwa Ekologicznego. Co to znaczy?
Oznacza to, że produkt pochodzi z certyfikowanych upraw lub jest pozyskiwany ze stanu naturalnego objętego certyfikatem ekologicznym.
Nadzorowi podlega również proces produkcji.
Składniki i surowce pochodzące z rolnictwa ekologicznego nie mogą być zanieczyszczone, co oznacza niespryskiwanie ziemi chemikaliami, uprawę wschodzącą z nasion nie zawierających w sobie związków chemicznych lub modyfikacji genetycznych, żywienie zwierząt certyfikowanym (ekologicznym) pokarmem, niedodawanie do paszy środków wzmacniających wydajność i produktywność zwierzęcia, niepodawanie hormonów oraz innych substancji wpływających i zmieniających metabolizm.
Na opakowaniu umieszczony jest znak „Euro-liść” – zielony prostokąt z listkiem utworzonym z białych gwiazdek. W tym samym polu widzenia powinien znajdować się numer jednostki certyfikującej oraz oznaczenie pochodzenia surowca (rolnictwo UE lub rolnictwo spoza UE ).
Takie znakowanie daje konsumentowi gwarancję ekologicznego pochodzenia surowców wchodzących w skład produktów naszej firmy, jak również pewność co do ekologicznych metod ich wytwarzania.
Jednostka certyfikująca: Ekogwarancja PTRE Sp. z o. o.