PRODUKT: Kiszona brukiew z kurkumą i imbirem
POJEMNOŚĆ: 540 ml
SKŁAD: Brukiew, kurkuma, imbir, woda, ziele angielskie, liść laurowy, sól kłodawska niejodowana.
WŁAŚCIWOŚCI: Kiszonki poprawiają trawienie i zapobiegają zaparciom, chronią wątrobę i działają leczniczo na śledzionę. Chronią przed nowotworem żołądka i dwunastnicy oraz wspomagają leczenie choroby wrzodowej.
PRZECHOWYWANIE: Przechowywać w lodówce.
INFORMACJE DODATKOWE: Po otwarciu słoika należy spożyć w ciągu miesiąca
Kiszenie to jedna z najstarszych metod konserwowania żywności. W jego trakcie wydziela się dwutlenek węgla, dlatego po otworzeniu paczki wieczka z kiszonymi produktami mogą być wypukłe. Jest to całkowicie naturalne zjawisko. Przed wstawieniem ich do lodówki, delikatnie odkręcamy wieczko i odgazowujemy je.
OD NATURY DO CIEBIE
Rodzina, pasja do zdrowej żywności, natura - to liczy się najbardziej "W MAZURSKIM GAJU". To co robimy, sprawia nam ogromną frajdę. Chociaż jest to ciężka praca, to efekty, jakie dzięki niej uzyskujemy, warte są każdego poświęcenia. Chcemy, aby wszyscy mogli spróbować prawdziwej żywności - pełnej wartości i smaku. Każdy produkt, jaki się tu znajduje, jet doglądany przez nas od momentu zasiania do zbiorów. Spróbuj jakie cuda na Ciebie czekają "W MAZURSKIM GAJU". Mamy niezwykłe szczęście, że nasze gospodarstwo znajduje się na terenach wolnych od zanieczyszczeń i hałasu. Dzięki temu nasze uprawy i przyjaciele z pasieki mogą się rozwijać w nieskazitelny sposób. Pomagamy im swoimi rekami, ale nie popędzamy natury. Nie musimy stosować chemicznych środków, więc nasze produkty są w pełni ekologiczne.