CZEKOLADA GORZKA BIO Z MIGDAŁAMI 85 g
Certyfikowany produkt rolnictwa ekologicznego.
Ręcznie wyrabiana czekolada ekologiczna wyprodukowana z najwyższej jakości surowców rolnictwa ekologicznego z dodatkiem blanszowanych migdałów. Ziarna kakaowca pochodzą z ekologicznych upraw o zrównoważonym rozwoju zlokalizowanych w Afryce Zachodniej.
Składniki: miazga kakaowa bio, cukier trzcinowy bio, tłuszcz kakaowy bio, migdały bio 20%.
Może zawierać mleko (łącznie z laktozą), orzechy laskowe i inne orzechy.
Masa kakaowa min. 70%. Produkt bezglutenowy, wegański.
Wartość odżywcza 100 g produktu: wartość energetyczna (energia) 2.399 kJ/ 573 kcal, tłuszcz 44 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone 27 g, węglowodany 29 g, w tym cukry 26 g, białko 7,7 g, sól 0,02 g.
Więcej informacji na: www.ekoflorka.pl