EKO ŻELKI WINNE
BEZ ŻELATYNY BEZ GLUTENU i LAKTOZY
O PRODUKCIE:
Żelki o kwaskowo-owocowej nucie smakowej. Smaki ananasa, jabłka, maliny, czarnej porzeczki, cytryny i pomarańczy.
- wegańskie
- bez żelatyny
- bez glutenu
- bez laktozy
SKŁADNIKI:
syrop kukurydziany*, cukier trzcinowy* (nierafinowany), skrobia kukurydziana*, wino* 9,4%, koncentraty soków owocowych 3,52% (ananasowy* 0,61%, jabłkowy* 0,61%, malinowy* 0,61%, z czarnej porzeczki* 0,61%, cytrynowy* 0,54%, pomarańczowy* 0,54%), regulator kwasowości (kwas cytrynowy), naturalne aromaty, substancja żelująca (pektyna), wyciągi barwiące z owoców i roślin (algi, krokosz barwierski, dynia*, jabłko*, czarny bez*), regulator kwasowości (cytrynian sodu), substancje glazurujące (olej słonecznikowy*, wosk carnauba)
*certyfikowany składnik ekologiczny
UWAGA: produkt nieodpowiedni do spożycia dla dzieci poniżej 3 lat!
WARTOŚĆ ODŻYWCZA:
100 g zawiera przeciętnie:
Wartość energetyczna: 1437 kJ / 338 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 83 g
w tym cukry: 52 g
Białko: 0,3 g
Sól: < 0,2 g
Błonnik: 0,3 g
PL-EKO-04
ROLNICTWO: UE/spoza UE
PRODUCENT: Georg Rösner Vertriebs GmbH, Niemcy
WAGA NETTO: 100g
O PRODUCENCIE:
Właścicielem marki OEKOVITAL jest niemiecka firma Georg Roesner Vertriebs GmbH, która zajęła się wytwarzaniem bio-słodyczy przed ponad 25 laty i dziś należy do liderów w tym zakresie.
OEKOVITAL – bio-słodycze najwyższej jakości
- wyłącznie naturalne składniki
- prawdziwy smak owoców
- bez sztucznych barwników
- bez sztucznych aromatów i dodatków smakowych
Odpowiednie dla osób z różnymi nietolerancjami pokarmowymi i alergiami – kontrolowany proces produkcyjny zabezpiecza słodycze Oekovital przed zanieczyszczeniem takimi alergenami jak orzechy, gluten czy laktoza (poza drażetkami z czekolady mlecznej).
Wyprodukowane wyłącznie z surowców spełniających najwyższe wymagania pod względem smaku i jakości.
Wszystkie składniki są pochodzenia naturalnego, a zdecydowana większość z nich pochodzi z upraw ekologicznych.
Wieloletnie umowy z dostawcami, audyty upraw i wpływ na moment zbiorów zapewnia stałą dostępność surowców i jednocześnie utrzymanie najwyższych standardów smakowych i jakościowych słodyczy Oekovital.