Pyszny, delikatny dżem truskawkowo - rabarbarowy. Rabarbar wspaniale podkreśla świeży smak polskich truskawek.
Dżem jest słodzony naturalnym cukrem trzcinowym.
W rodzinnej Przetwórni Jacentowska Piwniczka powstają przetwory z najlepszej jakości owoców – naturalnych i niepryskanych.
Bez dodatku wzmacniaczy smaku i aromatów. Do stworzenia jednego słoiczka użyto ponad 210 gramów owoców.
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce. Produkt pasteryzowany.
Skład: truskawka 66,8%, rabarbar 16,5%, cukier, agar, regulator kwasowości – kwas L-askorbinowy.
Opakowanie zawiera 180 gramów.
Wartość odżywcza w 100ml produktu:
Wartość energetyczna: 392 kJ/ 94 kcal
Tłuszcz: 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,02 g
Węglowodany: 23,6 g
w tym cukry: 17,6 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0 g