INPOST - paczkomaty
Poczta Polska - kurier 48
KURIER GLS
Możliwa jest też wysyłka za pobraniem.
BZ W.B.K
89 1090 1362 0000 0001 2206 0858
Nie dotyczy to płatności przez system PayU oraz przesyłki "za pobraniem"
Zapraszamy do zapoznania się z naszymi aukcjami. Wszystkie dostępne przedmioty znajdują się na stronie "Inne Aukcje"
W harmonii z naturą !!
100% naturalny Ekobrykiet
Wytwarzany z łupin orzecha kokosowego.
Unikalna budowa brykietu z otworem w środku,
zapewnia równomierną dystrybucję żaru.
Brykiet wykonany jest z wydrążonych łupin orzecha kokosowego, które poddawane są procesowi suchej destylacji (karbonizacji).
Powstały w ten sposób węgiel kokosowy jest mielony, łączony naturalnym spoiwem- tapioką (skrobia z manioku) i formowany w brykiety.
Nie zawiera sztucznych, ropopochodnych wypełniaczy i klejów, nie emituje więc szkodliwych związków chemicznych, które wpływają negatywnie na grillowane potrawy i zanieczyszczają środowisko.
Dzięki zastosowaniu łupin orzecha kokosowego zamiast drewna, uzyskuje się lepsze właściwości od tradycyjnego węgla i brykietu drzewnego jednocześnie chroniąc zasoby naturalne i środowisko.
Nasza dbałość o ekologię dotyczy produktu ale i pozostałych aspektów związanych z brykietem.
Opakowanie jest w 100% biodegradowalne, nadaje się do recyclingu a pozostający po grillowaniu popiół można wykorzystać jako naturalny nawóz do użyźniania gleby w ogrodzie.
Przekonaj się, dlaczego tak wiele osób wybiera COCOHEAT - do grillowania:
- Właściwości kaloryczne kokosa zapewnia wyższą i bardziej stabilną temperaturę grillowania.
- Wykonany w 100% z naturalnych składników.
- Nie zawiera szkodliwych dla zdrowia substancji chemicznych, syntetyków i żywic.
- Jest całkowicie bezwonny, nie wydziela szkodliwego dymu
- Kaloryczność, stabilność i czas palenia sumarycznie dają 3 krotnie wyższą wydajność COCOheat w porównaniu z tradycyjnym węglem drzewnym.
- Charakteryzuje się długim ok. 200 min. czasem palenia.
- Wykonany z odnawialnych surowców, jest prawdziwie ekologicznym źródłem energii.
- Chroni przed wycinką lasy, ograniczając emisję CO2, utrzymując zapasy wody pitnej jak i dając schronienie dla fauny i flory.
JAK ROZPALAĆ:
- zawartość wilgoci wg PB-24 wyd. 2: 3,7% ± 0,3
- zawartość popiołu wg PB-25 wyd.2: 17,85 % ± 3,57
- pierwiastek węgla wg PB-05 wyd.3: 68,6% ± 5,5
- kaloryczność wg PB-36 wyd.1: 24 278 kJ/kg ± 364
- zawartość siarki wg PB 26 wyd.2: 0,04% ± 0,01
ZDROWIE
1. Świadomie dobieraj produkty do grillowania
2. Unikaj dymu powstającego z żywic i syntetyków – mogą przenosić szkodliwe substancje do potraw
3. Używaj tacek, które ograniczą dostawanie się tłuszczu na żar i powstawanie niebez. związków lotnych
4. Nie pozwól, aby grillowane potrawy pozostawały w płomieniach
5. Nie jedz przypalonych lub zwęglonych potraw
6. Nie grilluj mięsa peklowanego, wędzonego i konserwowanego saletrą
7. Unikaj grillowania mrożonych mięs i ryb – wybieraj świeże, surowe produkty