Zwiększona witalność w ciągu dnia i przeciwdziałanie skutkom stresu fizycznego i emocjonalnego. EkaVit + ŻEŃ-SZEŃ to mieszanka dwunastu soków łącząca w sobie ich dobroczynne właściwości. Zawiera: Sok z Mango - Owoc mango jest bogaty w witaminy A, C, PP, E, z grupy B i minerały: potas, magnez, fosfor, wapń, sód, żelazo, miedź, flawonoidy, błonnik oraz lupeol, będący antyoksydantem.
Osoby, które mają problemy z suchością lub rogowaceniem skóry czy łamliwością paznokci spowodowaną awitaminozą zamiast syntetycznej witaminy A mogą przerzucić się na dietę z dużym udziałem mango. Mango ma niski indeks glikemiczny co oznacza, że nie powoduje skoków poziomu cukru we krwi, a w konsekwencji uczucia głodu. Sok z Derenia - Owoce derenia zawierają duże ilości witaminy C (około 200mg/100g masy), P oraz A, makro- i mikroelementy (głównie związki żelaza), flawonoidy, kwasy organiczne, antyoksydanty, biostymulatory, pektyny, garbniki, cukry (około 10–13%) oraz inne cenne substancje mineralne. Owoce derenia jadalnego są doskonałym surowcem wykorzystywanym w medycynie ludowej. Owoce derenia wspomagają przemianę materii. Ma to dobroczynny wpływ na funkcjonowanie organizmu, przywracając zachwianą równowagę. Sok z Granatu - Granaty zawierają cukier (8–19% z tego 5–10% glukozy), białko, kwasy organiczne, żelazo, wapń, witaminę C.
Związki zawarte w owocach mają korzystny wpływ na układ krążenia. Granat jest jednym z niewielu owoców zawierających związki typu estrogenowego, które powinny znaleźć się w diecie kobiet, gdyż mają wpływ na złagodzenie objawów menopauzy. Wielu naturopatów poleca dietę bogatą w granaty jako sposób na wzmocnienie pracy gruczołu prostaty.
Sok z Żurawiny Wielkoowocowej - Owoce żurawiny to naturalne źródło flawonoidów, antyoksydantów, antocyjanów i pektyny, a także witamin: C, B1, B2, PP, prowitaminy A, błonnika oraz żelaza, potasu, wapnia i magnezu. Sok z żurawiny cechuje się wysoką biodostępnością. Flawonoidy zawarte w owocach przyczyniają się do prawidłowego działania układu krążenia.
Sok z Malin - Maliny są źródłem ważnych dla organizmu substancji odżywczych. Są wśród nich witaminy: C, E, A, PP, B1, B2, B6, kwas pantotenowy i biotyna oraz makro i mikroelementy: wapń, potas, cynk, miedź, żelazo, magnez i mangan. Owoce mają dużą zawartość błonnika i pektyn, garbników, antocyjanów, puryn, lecytyny i fitosterolu. Maliny są również bogate w kwasy organiczne, m.in.: kwas jabłkowy i cytrynowy. Sok z malin stanowi doskonałe uzupełnienie codziennej diety w niezbędne witaminy i minerały.
Sok z Czarnego Bzu - Bez zawiera dużo witaminy A, B1 i B2, ale też flawonoidy, kwasy organiczne, garbniki, pektyny, enzymy i biopierwiastki, np. jod. Owoce bzu czarnego są uznawane za skuteczne środki usuwające szkodliwe produkty przemiany materii.
Sok z Winogron - Winogrona zawierają: potas, fosfor, wapń, magnez, cynk, miedź, bor i chlor. Winogrona mają w swoim składzie łatwo przyswajalną glukozę i fruktozę, które stanowią źródło szybko przyswajalnej energii.