Edeka
EDEKA BIO
Bułki wieloziarniste BIO
pieczone na kamieniu
17% nasion oleistych
4 sztuki
z kontrolowanych upraw ekologicznych
Odpowiedzialne i regionalne: uprawiane i przetwarzane zgodnie ze ścisłymi wytycznymi Biolandu
Zawartość: 320 g
Kategoria: żytnia/ posypana/
KRAJ POCHODZENIA: NIEMCY
Informacje o wartościach odżywczych
Średnie wartości odżywcze w 100 ml lub g % RM* w 100 ml lub g lub w porcji
Wartość kaloryczna w kcal 288 0
Wartość opałowa w kJ 1208 0
Tłuszcz w g 8,6 0
Tłuszcz, w tym nasycone kwasy tłuszczowe w g 1,1 0
Węglowodany w g 40 0
Węglowodany, w tym cukier w g 2,3 0
Białko w g 9,4 0
Sól w g 1,3 0
Lista składników i alergenów
Lista składników
Składniki: MĄKA PSZENNA typ 550*, woda, nasiona słonecznika* 7,8%, siemię lniane* 5,4%, mąka pszenna pełnoziarnista*, sezam 3,8%, płatki owsiane*, płatki żytnie*, sól kuchenna, drożdże*, gluten pszenny*, MĄKA SŁODOWA JĘCZMIENNA*, cukier*, acerola w proszku* (suszony sok z aceroli*, maltodekstryny*). *z kontrolowanych upraw ekologicznych. Produkt może zawierać śladowe ilości łubinu, gorczycy i soi.
Alergeny
Owies i produkty na jego bazie, jęczmień i produkty na jego bazie, zboża zawierające gluten i produkty na jego bazie, żyto i produkty na jego bazie, nasiona sezamu i produkty na jego bazie, pszenica i produkty na jej bazie
Może zawierać następujące ślady
Musztarda i produkty z niej, łubin i produkty z niej, soja i produkty z niej
Instrukcje przygotowania
Piekarnik: Wyjąć bułki z opakowania, zwilżyć je lekko wodą i piec w piekarniku nagrzanym do 200°C, grzanie góra/dół lub w piekarniku z termoobiegiem 180°C na środkowej półce, przez około 10-12 minut, w zależności od upodobań. brauning. Czas pieczenia może się różnić w zależności od rodzaju piekarnika. Przed jedzeniem pozwól bułkom chwilę ostygnąć.