O aukcji:
Na sprzedaż posiadamy świeży korzeń EDDO - 1kg
Kupując 1 szt - kupują Państwo 1kg ŚWIEŻY KORZEŃ EDDO (TARO lub włochaty ziemniak :))
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu .
CIEKAWOSTKA:
Bulwy używane są w tradycyjnej kuchni państw azjatyckich. Mają żółtawy kolor, można je gotować, smażyć, piec. Po ugotowaniu stają się miękkie i mają lekko galaretowatą konsystencję. Suszone mieli się na mąkę, podobną do ziemniaczanej. Taro można kroić w słupki i smażyć tak jak frytki - to znakomita i smaczna przekąska. Z kolei gotowaną kolokazję można rozgnieść i dokładnie wyrobić na gładkie, elastyczne ciasto. Taka pasta, przechowywana w lodówce jest bardzo trwała. Pokrojone bulwy dodawane są do dań mięsnych i rybnych, przygotowywanych na bazie mleczka kokosowego. Po upieczeniu na grillu (zawinięte wcześniej w folię aluminiową i posolone) są znakomitym dodatkiem do mięs. Można przygotować z nich również desery, a pieczone smakują jak kasztany. Zagęszczają potrawę i dodają jej smaku.