E. Wedel Kakao ekstraciemne z Ghany 80 g
E. Wedel Kakao ekstraciemne z Ghany 80 g
Opis
Wyśmienite ekstraciemne kakao, powstałe z wysokiej jakości ziaren kakaowca pochodzących wyłącznie z Ghany. Polecane przez Maestro Czekolady odznacza się intensywną ciemną barwą, głębokim smakiem i aromatem.
Idealne do wypieków i wszelkiego rodzaju deserów, nadaje potrawom wyjątkowy, niezapomniany smak. Wypróbuj przepis, który znajduje się na opakowaniu, bądź wykorzystaj nasze ekstraciemne kakao w swojej ulubionej recepturze. Przekonaj się, jak wiele zmieni w Twojej kuchni intensywne ekstraciemne kakao E. Wedel.
Skład
h3.
Informacja alergenna
Zboża zawierające gluten
Może zawierać
mleko
Może zawierać
soja / nasiona soi
Może zawierać
Może zawierać mleko, zboża, soję.
Przechowywać w temperaturze otoczenia
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Przepis Maestro Czekolady
Wedlowski blok czekoladowy
Czas przygotowania: 40 min. Porcja dla 6 osób
Składniki:
250 g masła
250 g cukru kryształ
120 ml wody
40 g kakao E. Wedel
400 g mleka w proszku
200 g pokruszonych herbatników
100 g orzechów laskowych
50 g rodzynek
Sposób przygotowania:
Cukier kryształ połączyć z kakao, dodać wodę i masło, całość zagotować w rondelku. Masę ostudzić do temp. około 45 stopni. Do ostudzonej masy dodać mleko w proszku, całość dokładnie wymieszać tak, aby nie było grudek z mleka. Dodać pokruszone herbatniki, orzechy laskowe i rodzynki. Tak przygotowaną masę przełożyć do formy wyłożonej wcześniej folią spożywczą lub papierem do pieczenia. Formę z masą włożyć na 4 godziny do lodówki, aby dobrze zastygła. Blok po wyjęciu z formy można polać wedlowską czekoladą. Najlepszy przy kubku gorącego mleka.
Zamieszczone informacje o produktach oferowanych do sprzedaży, takie jak: opis, skład, kaloryczność, waga opakowania itp. pochodzą od producentów produktów. Dokładamy starań, aby były one prawidłowe i aktualne. Przed użyciem produktów Klient ma obowiązek zapoznania się z informacjami zamieszczonymi przez producenta na opakowaniu produktu.