Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 399,00 zł
- Kpl Deserowy 6 x Filiżanki 6 x Talerzyk Deserowy
- 407,99 zł z dostawą
- 5,99 zł
- KOŁEK ROZPOROWY KRX 6X50 10SZT
- 15,98 zł z dostawą
DZIESIĘCIOPAK DO ROZSAD PIKOWANIA 6X6 60 0CZEK (6686754597)
Sprzedający nie jest już aktywny
Opis
0 oDczek
DZIESIĘCIOPAK DO ROZSADY
6X6 60 SZTUK za jedyne 8,49 zł
Wymiary produktu | dł. 30 x szer. 13 x wys. 6 cm |
Materiał wykonania | polistyren (PS) |
Kolor | czarny |
Przeznaczenie | do rozsad warzyw, roślin, produkcji sadzonek |
Ilość sztuk w opakowaniu | 6 |
Informacje dodatkowe | 6 szt. po 10 oczek, wymiary oczka: 6 x 6 cm |
Jak przygotować rozsadę warzyw?
W tabeli przedstawiono gatunki warzyw, które można uprawiać z rozsady, terminy wysiewu na rozsadę, czas jej produkcji, temperatury dla produkcji rozsady oraz termin wysadzania na miejsce stałe.
Gatunki warzyw oraz warunki do produkcji rozsady |
||||
GATUNEK | TERMIN WYSIEWU NA ROZSADĘ | CZAS PRODUKCJI ROZSADY (W TYGODNIACH) | PRZEDZIAŁ TEMPERATUR | TERMIN WYSADZANIA NA MIEJSCA STAŁE |
Arbuz (kawon), melon |
IV | 5 - 6 |
25 – 30ºC do wschodów 22 – 28ºC po wschodach |
po 15 V do połowy VI |
Bakłażan (oberżyna) |
III | 9 - 11 |
28 – 30ºC do wschodów 22 – 26ºC po wschodach |
po 15 V do połowy VI |
Bazylia, cząber, majeranek |
II | 6 - 8 |
18 – 20 ºC |
po 15 V |
Brokuł |
II - III | 6 - 7 |
18 – 20 ºC do wschodów 14 – 18 ºC po wschodach w dzień 12 – 14 ºC po wschodach w nocy 10 – 12 ºC pod koniec produkcji rozsady |
IV |
Cebula |
II - III | 8 - 9 |
18 – 20ºC do wschodów 15 – 18ºC po wschodach w dzień 10 – 12ºC po wschodach w nocy |
koniec IV początek V |
Kalafior |
II | 7 - 8 |
18 – 20ºC do wschodów 14 – 18ºC po wschodach w dzień 12 – 14ºC po wschodach w nocy 10 – 12ºC pod koniec produkcji rozsady |
IV |
Kalarepa |
II | 7 - 8 | 12ºC optymalna 8ºC minimalna |
IV |
Kapusta biała, czerwona |
II | 7 - 8 |
18 – 20ºC do wschodów 14 – 18ºC po wschodach w dzień 12 – 14ºC po wschodach w nocy 10 – 12ºC pod koniec produkcji rozsady |
IV |
Kapusta pekińska |
II | 7 - 8 | 20ºC optymalna | IV |
Karczoch |
II | 10 - 12 | 20ºC optymalna | po 15 V |
Ogórek, dynia, cukinia (kabaczek), patison |
IV | 5 |
24 – 28ºC do wschodów 20 – 25ºC po wschodach w dzień 16 – 20ºC po wschodach w nocy |
po 15 V |
Papryka |
III | 5 - 8 |
25 – 28ºC do wschodów 20 – 22ºC po wschodach w dzień 18 – 20ºC po wschodach w nocy |
po 15 V |
Pomidor |
III | 5 - 8 |
25 – 28ºC do wschodów 18 – 20ºC po wschodach w dzień 14 – 16ºC po wschodach w nocy |
po 15 V |
Por |
III | 8 - 10 |
18 – 22ºC do wschodów 16 – 18ºC po wschodach w dzień 14 – 16ºC po wschodach w nocy |
po 15 V |
Sałata masłowa |
II - III | 4 - 5 | 16 – 18ºC | III - IV |
Seler naciowy i korzeniowy |
II - III | 12 - 13 |
22 – 24ºC do wschodów 14 – 18ºC po wschodach w dzień 12 – 14ºC po wschodach w nocy |
po 15 V |
Szpinak nowozelandzki |
III | 11 - 12 | 20ºC optymalna |
po 15 V |
Korzyści produkcji rozsad w wielodoniczkach
-
Oszczędność używanego podłoża do 70% w porównaniu z tradycyjną metodą uprawy rozsady – tzw. „rwanej”
-
Skrócenie cyklu uprawy do 3 tygodni
-
Uzyskiwanie rozsady najwyższej jakości, związane z jednakową powierzchnią, jaką zajmują pojedyńcze rośliny w wielodoniczkę
-
Każda roślina wyprodukowana w wielodoniczkę posiada własną, zwartą bryłkę korzeniową, co zmniejsza szok związany z wysadzaniem rozsady ze szklarni na miejsce uprawy.
-
możliwość transportu tac wraz z roślinami na duże odległości, bez pogorszenia ich jakości
- po wysadzeniu rozsady z wielodniczki na miejsce uprawy nie następuje ich przywiędnięcie
© AllegroPromo
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.