Dzielarka do ciasta Bongard DIVIS BOUL DB2 30/4FA
- Producent: BONGARD
- Stan produktu: Używany
- Rok produkcji: 2004
- Gramatura [g]: 40-130
- Ilość kęsów: 30
- Rodzaj: hydrauliczna
Wymiary zewnętrzne:
- Długość [cm]: 63
- Głębokość [cm]: 65
- Wysokość [cm]: 170
- Waga [kg]: 440
Efektywność energetyczna:
- Moc [kW]: 1,3
- Napięcie [V]: 400
- Częstotliwość [Hz]: 50
Cechy dzielarki Bongard:
- Wykonanie – Podstawa żeliwna na zestawach kołowych antywibracyjnych. Noże wykonane ze stali nierdzewnej, tarcza rozdzielająca ze stopu aluminium, pokryta teflonem.
- Efektywność –Mechaniczne ustawienie prasowania i cięcia. Zaokrąglanie elektromechaniczne, cichy napęd pasowy. Ustawienie ruchu części głowicy rozdzielacza zgodnie z kawałkiem ciasta. Gramatury dzielonego ciasta można ustawić od 40g do 130g.
- Obsługa – układ hydrauliczny służy do ściskania i dzielenia i prasowania ciasta. Tarczę dzielącą można przechylić do przodu w celu wyczyszczenia. Czas zaokrąglania i prasowania regulowany przez użytkownika, sterowanie elektroniczne.
- Wyposażenie - w zestawie 3 tace do wypieku ciastek, wykonane z tworzywa sztucznego z atestem do kontaktu z żywnością, odporne na kruszenie się i na przywieranie ciasta.
Dzielarka do ciasta Bongard DIVIS BOUL. DB2 dzięki kilku obrotom platformy oscylacyjnej w tym samym cyklu, uzyskujemy kawałki idealnie podzielone i zaokrąglone.
Dzielarko-zaokrąglarka oszczędza czas pracy przy minimalnej wymaganej powierzchni użytkowej. Czas zaokrąglania i prasowania ustawiany jest za pomocą elektronicznego panelu sterowania. Dysk dzielący pokryty jest teflonem, dzięki czemu ciasto nie przywiera do powierzchni.
Dysk dzielący pokryty jest teflonem, dzięki czemu ciasto nie przywiera do powierzchni.
Dzielarka Bongard DIVIS BOUL. DB2 za pomocą ręcznej dźwigni i zmotoryzowanej platformy oscylacyjnej uzyskujemy kawałki tej samej gramaturze i wielkości. Urządzenie znajdzie zastosowanie w piekarniach, marketach, profesjonalnych cukierniach, do produkcji ciast, ciastek, chleba oraz bułek.