DYM WĘDZARNICZY - Aromat w płynie
Pojemność: 1,89L
Aromat dymu wędzarniczego w płynie składa się z wody, octu winnego oraz aromatu dymu z amerykańskiego orzecha białego. Wykorzystywany jest nie tylko do marynowania, lecz także jako:
- przyprawa sosów BBQ,
- winegretów, dressingów,
- do mięs na grilla, ryb (wędzony łosoś do sushi),
- do skraplania sałatek,
- do tworzenia koktajli i drinków,
- do słodyczy (dymne krówki),
- dla wegetarian do tworzenia np. wege bekonu z bakłażana lub grzybów,
- i wiele innych.
Zapach wędzonki to jeden z najprzyjemniejszych zapachów dla większości ludzi. Proces wędzenia wędlin lub serów to długotrwała czynność wymagająca paleniska i wyselekcjonowanego drewna. Uwędzone składniki posiadają dzięki temu wspaniały aroma
Skład:
Woda, Ocet, Płynny aromat dymu hikorowego, Barwnik karmelowy E150d,emulgator E433.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
- energia: 44 kJ / 100 kcal
- tłuszcz: 0,03 g w tym kwasy nasycone: 0 g
- węglowodany: 1,8 g w tym cukry: 0,4 g
- białko: 0,7 g
- sól: 0 g