OPIS: Ciasta z linii Duża Blacha Delecta to wyśmienita propozycja dla całej rodziny. Ciasta są bardzo łatwe w przygotowaniu, wystarczy dodać kilka mokrych składników [np. jaja, tłuszcz] zmiksować z zawartością torebki i upiec. Z jednego opakowania otrzymasz ok 1kg wypieku. Dodatkowo ciasta możesz przekładać kremami, konfiturami, dekorować polewą, cukrem puder, czym tylko lubisz.
SKŁAD: Mąka pszenna, cukier, mleko odtłuszczone w proszku, mąka żytnia, cykoria prażona, proszek do pieczenia (substancje spulchniające: węglany sodu, difosforany); przyprawy 1,3% (cynamon, goździki, kolendra, pieprz, imbir); substancje zagęszczające: guma ksantanowa, guma guar; miód w proszku 0,1%.
Sposób przygotowania:
Składniki:
3 jaja
175 ml wody
250 g margaryny
Sposób przygotowania:
Rozpuścić i ostudzić margarynę.
W wysokim naczyniu wymieszać wodę z margaryną, dodać jaja, wsypać zawartość opakowania i miksować około 4 minuty.
Gotową masę przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachy o wymiarach ok. 25 x 35 cm.
Wstawić do lekko podgrzanego piekarnika i piec w temperaturze 170−180ºC około 45−50 minut (sprawdzić patyczkiem, czy ciasto jest upieczone).
Doskonale smakuje z dodatkiem bakalii (orzechy, migdały i rodzynki). Piernik można także udekorować polewą czekoladową.