Drugie śniadanie Mus 100% marchew mango 100 g
- 100% owoców i warzyw - źródło witaminy C - bez dodatku zagęstników - bez barwników i aromatów 50% jabłek + 30% marchwi + 20% mango = 100% musu
Składniki
jabłka (50%), marchew (30%), mango (20%), witamina C
Wartości odżywcze
w 100 g% RWS*
Wartość energetyczna: 197 kJ 2%
Wartość energetyczna: 47 kcal 2%
Tłuszcz: 0 g 0%
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g 0%
Węglowodany: 10 g 4%
w tym cukry: 9 g 10%
Błonnik: 2,4 g -
Białko: 0,6 g 1%
Sól: 0,06 g 1%
Witamina C: 23 mg 29%**
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8 400 kJ / 2 000 kcal).:
**Dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych).:
Przechowywanie
Przechowywać w temperaturze pokojowej. Przed otwarciem należy upewnić się czy opakowanie nie jest uszkodzone. Po otarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48 godzin.
Pozostałe informacje
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Mus owocowo-warzywny (produkt pasteryzowany).
Cechy: same owoce i warzywa, korek niedławek, bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
Pozostałe informacje: 100 g Energia 197 kJ 47 kcal 2% RWS* *RWS - Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).