Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościDrożdże winiarskie + Pożywka z wit. B1 OKAZJA (6231482314)
Sprzedający Browin_pl
poleca 99,40%
|
2200
Opis
Drożdże winiarskie + Pożywka z wit. B1
Uzyskanie wina z moszczu owocowego zawdzięczamy drobnoustrojom – konkretniej dużej grupie drożdży należących do rodzaju Saccharomyces cerevisiae i Saccharomyces bayanus. Stosowane w przemyśle winiarskim, specjalnie wyselekcjonowane i udoskonalane w laboratoriach, szlachetne drożdże winiarskie podzielone są na szereg ras w zależności od preferencji substratowych (rodzaju owoców, stężenia cukru), szybkości i wydajności produkcji alkoholu.
-Drożdże oferowane są w postaci zawiesiny w specjalnym płynie ochronnym; il. 20ml. Widać je w saszetce w postaci jasno brązowego osadu. Przed przystąpieniem do ich użycia należy saszetkę dobrze wstrząsnąć, aby płyn stał się mętny.
Pojedyncza dawka po namnożeniu wystarcza na przygotowanie do 25 l wina.
W ofercie znajdują się następujące rasy drożdży:
Burgund – do win czerwonych, zarówno stołowych jak i deserowych; owoców wysoko garbnikowych jak aronia, śliwki, winogrono czarne, bez, wiśnie, porzeczki czarne i czerwone, jeżyny oraz jagody.
Bordeaux – do win czerwonych stołowych; owoców takich jak czarne jagody czy winogrono.
Malaga – do win czerwonych deserowych; owoców takich jak winogrono czarne czy aronia.
Madera – do win białych i czerwonych deserowych; owoców takich jak agrest, gruszki, maliny, morele, truskawki, porzeczki czerwone i białe, rodzynki oraz zboża.
Portwein – do win białych i czerwonych deserowych, owoców takich jak wiśnie, jeżyny, porzeczki czarne i białe.
Tokay - do win białych deserowych i stołowych; do owoców takich jak agrest, głóg, gruszki, jabłka, rabarbar, morele, dzika róża, truskawki, winogrono białe, porzeczki białe oraz rodzynek i zboża.
Sherry – do win białych deserowych, owoców takich jak czereśnie, jabłka, głóg, dzika róża, winogrona białe, porzeczki białe oraz rodzynki i zboża.
Pożywka do drożdży winiarskich z witaminą B1
- Zawiera oprócz fosforanu diamonowego dodatek witaminy B1 (tiaminy) oraz dekstryn wiążących substancje toksyczne dla drożdży. Witamina B1 stymuluje wzrost drożdży i jest silnym aktywatorem fermentacji. Pakowana po 10 g wystarcza na 25 l nastawu.
Pożywka do drożdży winiarskich KOMBI
- zawiera oprócz fosforanu diamonowego i witaminy B1, preparaty ścian komórkowych drożdży, które stanowią specyficzne uzupełnienie pożywek, zarówno o charakterze cukrowym jak i związków azotowych. Ściany komórkowe wykazują zdolność adsorbowania substancji hamujących fermentację, między innymi kwasów tłuszczowych. Innymi słowy dodatkowa obecność w pożywce szczątkowych ścian komórkowych bardzo ułatwia fermentację, gdyż przyśpiesza namnażanie się drożdży. Pożywka pakowana po 7 g wystarcza na 25 l nastawu.
Stawka VAT: 23%
Przepis na półsłodkie wino jabłkowe:
10 kg nieobranych ze skórki jabłek rozdrabniamy i zalewamy 1 litrem gorącej wody. Po wystudzeniu dodajemy Pektoenzym i pozostawiamy pod przykryciem na dobę. Sok po wytłoczeniu wlewamy do pojemnika fermentacyjnego lub balonu, dodajemy pożywkę oraz szczepionkę drożdży Tokay. Dodajemy 1 kg cukru, rozpuszczonego wcześniej w 1,5 litra letniej wody. Szczelnie zamykamy i umieszczamy rurkę fermentacyjną z wodą. Po 2-3 dniach dodajemy kolejną porcję cukru (ok. 1 kg). Kolejne porcje cukru dodajemy do smaku. Proces fermentacji prowadzimy w temperaturze 25 - 28 oC przez około 1 miesiąc. Czas leżakowania może być krótki, nawet do 3 miesięcy. Smacznego!
SPRZEDAŻ WYŁĄCZNIE NA PARAGON
- Masz pytania ?
- chętnie na wszystkie odpowiemy
- Pon - Pt od 8.00 do 18.00
+48 42 2323230
allegro@biowin.pl
Pon - Pt 8.00 - 18.00
Sobota - 8.00 -15.00
Browin
Ul. Pryncypalna 129/141
93-373 Łódź
- Kurier Pobranie - 13 zł
List polecony ekonomiczny - 4,20 zł
List polecony priorytetowy - 5,50 zł
Zanim dokonasz zakupu wejdź na stronę o mnie i zapoznaj się z moim regulaminem. Dokonanie zakupu na mojej aukcji jest równoznaczne z akceptacją mojego regulaminu.
Wpłaty prosimy wykonywać za pośrednictwem allegro lub przelewem tradycyjnym.
Nr. konta
77 1600 1462 0008 1451 3748 3135
Regulamin dostępny na naszej stronie o mnie.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.