Drożdże suszone INSTANT 500g
Produkt który oferujemy, ma identyczne właściwości fermentacyjne jak drożdże świeże przy 3-4 krotnie mniejszej wadze. Zalety produktu to stabilna jakość, długi okres przechowywania oraz łatwe magazynowanie. Produkowane przez firmę z certyfikatem systemu ISO 22000.
Drożdże Czerwone nadają się do wypieku pizzy, chleba i innych produktów piekarniczych. Można je też stosować w cukiernictwie.
Zastosowanie : Drożdże stosujemy zgodnie z recepturą ciasta w ilości ok 1% w stosunku do mąki. Dodajemy je poprzez bezpośrednie wmieszanie do mąki lub bezpośrednie wmieszanie do ciasta po 1 minucie ugniatania. Z drożdży suchych, możemy otrzymać drożdże świeże, według wskazanej receptury :1 kg drożdży suchych+2 litry wody = 3 kg drożdży świeżych .
Skład : Drożdże piekarskie , emulgator (e 491), środek do przetwarzania mąki - kwas askorbinowy (e 300) .
Przechowywanie : Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu . Użyć przed końcem daty na opakowaniu
Data przydatności : Od 12, do 15 miesięcy
Opakowanie : 500 g
Producent : Lesaffre France.