Opis
Drożdże WHISKY PRESTIGE WD
DROŻDŻE GORZELNICZE DO ZACIERÓW ZBOŻOWYCH Z ENZYMEM AMYLOGLUKOZYDAZY
Specjalnie wyselekcjonowany szczep drożdży gorzelniczych WHISKY PRESTIGE WD stosowane do fermentacji 25 litrów zacieru zbożowego.
Najważniejszą cechą tych drożdży jest zdolność fermentacji zacierów zbożowych ze szczególnym uwzględnieniem podniesienia właściwości aromatycznych oraz podkreślenia wyrazistości smakowej użytego zboża do fermentacji.
Drożdże gorzelnicze WHISKY PRESTIGE WD idealnie sprawdzą się do wyrobu gatunkowych trunków m.in. whisky, bourbon oraz inne.
Drożdże WHISKY PRESTIGE WD są to drożdże do fermentacji zacierów ze słodu zbożowego, zboża np. jęczmień, żyto, pszenica, pszenżyto, oraz ze skrobi, mąki, kukurydzy, oraz koncentratów słodowych.
Drożdże WHISKY PRESTIGE WD zawierają dodatkowo enzym amyloglukozydaza, która zmienia niefermentowalną skrobię na cukry proste.
Dzięki temu bez dodatku cukru można zrobić własną whisky, bourbon, albo żytniówkę i inne trunki.
SPECYFIKACJA:
- Na 25-30 L zacieru - jedno opakowanie drożdży MAXX WHISKY TURBO YEAST wystarczy na przygotowanie do 30L zacieru,
- Do zacierów zbożowych,
- Szybka i pewna fermentacja, proces fermentacji przebiega w ciągu nawet od 3 do 6 dni w zależności od temperatury,
- Wysoko alkoholizujące do 17%,
- Duża tolerancja na wysoką temperaturę fermentacji,
- Wysoka zdolność fermentacyjna,
- Optymalna temperatura fermentacji 25-30 °C, to zalecana temperatura procesu fermentacji, zapewniająca drożdżom najlepsze warunki do pracy i odpowiednie przefermentowanie w odpowiednim czasie.
- Niższa temperatura fermentacji wydłuży czas fermentacji,
Skład: drożdże, pożywka, enzym: amyloglukozydaza, witaminy, mikroelementy
masa netto: 23g a 25 L nastawu.