Drożdże piwowarskie Fermentis WB-06 do piwa
- Do piw - Weizen, Witbier
- Rodzaj - Pszeniczne
- Producent - Fermentis
- Odfermentowanie - Wysokie
- Tolerancja na alkohol - 11%
- Rodzaj Szczepu - Saccharomyces cerevisiae
- Typ - Suche
Drożdże piwne nadające owocowy i fenolowy charakter, wytwarzają typowe nuty fenolowe piw pszenicznych. Idealnie nadają się do piw bazowych z pszenicy, takich jak style belgijskie i niemieckie (Witbier, Weizen). Produkują piwa o dobrej pijalności.
CECHY PRODUKTU:
Zastosowanie surowca: Piwa pszeczniczne, Weizen, Witbier
Temperatura fermentacji: 12-25°C, optymalnie 18-24°C
Flokulacja: niska
Odfermentowanie: 86-90%
Tolerancja na alkohol: 9-11%
Dozowanie: saszetka na ok 20-30L
SKŁADNIKI:
Drożdże (Saccharomyces cerevisiae)
Czynnik rehydratacyjny (emulgator) E491
PRODUCENT:
Fermentis Division of S.I.Lesaffre
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA I WARUNKI PRZECHOWYWANIA::
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.
Przed zadaniem drożdży zaleca się sporządzenie kremu drożdżowego: na powierzchnię przegotowanej wody , wystudzonej do temp. ok 23°C wsypać zawartość opakowania. Odstawić pod przykryciem na 15min. Następnie wymieszać. Tak przyrządzoną gestwę drożdżową zadać do fermentora.
ZAWARTOĆ NETTO:
11,5g