Drożdże piwowarskie BrewGo Lager dolna fermentacja
Renomowanej marki BROWIN
Model 406201
- Dedykowane do wyrobu piwa Lager- drożdże BrewGO Lager pozwolą Ci na przygotowanie domowych piw typu Lager z charakterystyczną dominacją smaków słodowych (słodycz, chlebowość, zbożowość).
- Na 20 L piwa — saszetka 11 g wystarczy, aż na 20 L piwa — dzięki drożdżom BrewGO Lager możesz więc jednorazowo przygotować większy zapas piwa dolnej fermentacji, którym będziesz mógł podzielić się z rodziną lub przyjaciółmi!
- Do 6% alkoholu — starannie dobrane drożdże BrewGO Lager pozwolą Ci na uzyskanie, aż do 6% zawartości alkoholu w Twoich domowych piwach!
- Proste w użyciu — zawartość torebki wymieszaj w 100 ml wody o temp. 27°C. Po 30 minutach wlej do pojemnika z brzeczką, a następnie poddaj całość fermentacji przez 10-14 dni.
- Składniki — drożdże piwowarskie BrewGO Lager to starannie wyselekcjonowane suszone drożdże Saccharomyces cerevisiae oraz monostearynian sorbitolu (E491).
PAMIĘTAJ! KUPUJESZ U OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA!
Drożdże BrewGO Lager to drożdże dolnej fermentacji stosowane do przygotowywania piw typu lager (m.in. pilznery, koźlaki).
Fermentują w niższych temperaturach, osadzają się na dnie fermentora, w większym stopniu wpływają na wydzielanie się dwutlenku węgla, powodują tym samym, że piwo jest bardziej orzeźwiające oraz ma czystszy i pełniejszy smak. Po fermentacji piwo leżakując w niskich temperaturach, dojrzewa dłużej oraz posiada większą trwałość.
Dzięki temu produktowi nadasz swoim wyrobom charakterystycznego dla Lagera słodowego, neutralnego i czystego profilu smakowego. Saszetka 11 g zawierająca specjalnie wyselekcjonowane drożdże wystarczy, aż na 20 L piwa, co pozwoli Ci na przygotowanie ulubionych trunków dla całej Twojej rodziny i przyjaciół!
Drożdże są niezwykle proste w użyciu, a piwa wykonane z ich użyciem osiągają do 6% zawartości alkoholu. Zalecana temperatura fermentacji piw przy użyciu tych drożdży to ok. 9-15°C, czas fermentacji zaś to 10-14 dni.
Sposób użycia: Zawartość torebeczki wsyp do 100 ml wody o temp. 27°C. Wymieszaj i po 30 minutach wlej do pojemnika z brzeczką słodową. Fermentację prowadź przez 10-14 dni w temp. 9-15°C.
Składniki: suszone drożdże S. cerevisiae, emulgator: monostearynian sorbitolu
Zapraszamy na pozostałe aukcje gdzie mogą Państwo kupić produkty w kategoriach w których się specjalizujemy a całość wyślemy razem:
WINIARSTWO
DESTYLATY
WĘDLINIARSTWO
SEROWARSTWO
PIEKARNICTWO
SZKŁO KUCHENNE I OZDOBNE
STACJE POGODY
AKCESORIA KUCHENNE
OGRÓD
BROWIN - bo domowe jest lepsze - BIOWIN