Spirit Ferm KOJI drożdże gorzelnicze do zboża, skrobi owoców, cukru
Producent: Spirit Ferm
Drożdże Koji MIX 40g (Aspergillus oryzae)
Drożdże do fermentacji nastawów skrobiowych, cukrowych i owocowych.
Dzięki zastosowanej mieszance drożdże fermentują cukier zawarty w mąkach lub drobno rozdrobnionych zbożach bez konieczności zacierania.
Czas pracy od 7 – 30 dni (w zależności od zastosowanego surowca). Nastaw skrobiowy należy mieszać kilka razy dziennie w pierwszych dniach pracy.
Instrukcja: jedna paczka na 6-8 kg mąki, cukru w objętości 26l. Drożdże można łączyć w większe nastawy.
UWAGA! Nastaw mocno się pieni. Najlepiej zastosować anty-pianę. Nie zamykać szczelnie w pierwszych dniach. Gdy fermentacja się uspokoi należy zamknąć naczynie pod rurką fermentacyjną.
Składniki: drożdże Koji, enzymy, pożywka, mikroelementy i witaminy.
Masa netto: 40g