Mieszanka drożdży i pożywki do fermentacji przeznaczonej głównie do owocowych nastawów.
Wsyp do ok 300 ml wody której temp. nie jest większa niż 30°C. Wymieszaj. Po 30 minutach, drożdże namnożą się.
Wlej wówczas całość do nastawu. Cukier dodawaj w dwóch partiach. Zawartość cukru to 200-300 g na każdy l nastawu. Pierwszą część cukru dodaj odrazu drugą po trzech dniach.
Pamiętaj staraj się utrzymywać temperaturę nastawu w granicach 20-29°C przez 8 dni.
Składniki: Drożdże winiarskie, pożywka mineralna, witamina B1.
Polecamy nasze akcesoria do produkcji wina. Na innych naszych ogłoszeniach znajdziesz butelki do przechowywania trunków, korki i przyrządy do pomiaru.
PO ZAKUPIE WYSTAW NAM POZYTYWNĄ OPINIĘ, A DO TWOJEGO ZAMÓWIENIA DOŁĄCZYMY PREZENT NIESPODZIANKĘ.
Towar odbierzesz w naszych oddziałach: ... lub po prostu go wyślemy kurierem na terenie całej Polski oraz za granicą.
- Gliwice, ul. Pszczyńska 14/2
(obok sklepu Stihl)
- Grudziądz, ul. Mieszka I 7
(oddział mieści się w składzie drewna Drewpłyt)