Chwilowy brak.
Drożdże gorzelnicze do szybkiej i czystej fermentacji. Mogą być używane do nastawów cukrowych a także do zacierów z jęczmienia, pszenicy, żyta, kukurydzy, ziemniaków
i melasy. Umożliwiają uzyskanie nawet 19 - 20% alkoholu w ciągu 4- 7 dni.
Instrukcja na 25 litrów:
1. W naczyniu rozpuścić 6-8kg cukru w 8 litrach gorącej, przegotowanej wody, całość dokładnie wymieszać.
2. Po wystudzeniu płyn przelać do balonu lub pojemnika fermentacyjnego, uzupełnić wodą
o temp. pokojowej do 25 litrów.
3. Dodać drożdże Turbo, dokładnie wymieszać w ciągu 1 min.
4. Zamontować rurkę fermentacyjną i pozostawić do fermentacji w temp. 20-30°C na 2-7 dni.
Przechowywać w suchym miejscu, w temp. pokojowej. Najlepiej użyć przed/nr partii na zgrzewie.
Waga: 135g
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze - najlepiej, aby na 25 litrów nastawu przeznaczyć pojemnik fermentacyjny min. 30 litrów. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.
Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.