PURIFERM XXL 100l x 10sztuk
Turbo drożdże osiągające 18% w 4-6 dni.
Opakowanie "ekonomiczne" na 25kg cukru / 28kg glukozy do łącznej objętości 100l.
Szczep drożdży został tak opracowany z dodatkami minerałów , witamin aby wytwarzać jak najmniej niepożądanych i ubocznych produktów fermentacji.
Instrukcja przygotowania dołączona w języku polskim.
Przygotowanie :
Rozpuścić 25kg cukru lub 28kg glukozy w 40 litrach gorącej wody. Dobrze wymieszać i uzupełnić wodą do 100 litrów. Przy temperaturze nastawu 25°C dodać zawartość opakowania i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura 21°C - 29°C.
Moc alkoholu do 18% , gotowe 4-6 dni.
Fermentacja przebiega bardzo burzliwie, dlatego nie zaleca się używania rurek fermentacyjnych w balonach a w pojemnikach fermentacyjnych. Nie należy dociskać pokrywy
Po zakończeniu fermentacji prosimy nie zapomnieć o zastosowaniu turbo klaru
(w tym przypadku polecamy mega klar 100l) -dzięki temu uzyskamy czystą surówkę która po wyklarowaniu może być przechowywana bez straty na jakości i pozbawiona działaniu martwych komórek drożdżowych które powodują nieodwracalne zmiany w jakości finalnej produktu .