Drożdże gorzelnicze Coobra BASIC 48 na cukrówkę
Drożdże gorzelnicze Coobra Basic to nowa linia drożdży. Łącząca w sobie wysoką dobre prowadzenie fermentacji, „czystszy smak” i przystępną cenę.
6kg cukru – 2-3dni >14%
7kg cukru – 4-5dni >16%
8kg cukru lub 9,4kg glukozy – 6-7dni >20%
Optymalny zakres temperatury fermentacji: 20-300C
Przy zastosowaniu 9,4kg glukozy należy dopilnować by temperatura nie przekroczyła: 270C
Można łączyć w duże nastawy
Waga netto: 120g
Skład: drożdże, pożywka, mikroelementy
Wyprodukowano w Szwecji
Instrukcja;
6kg cukru należy rozpuścić w gorącej wodzie. Następnie dopełnić fermentator do 25L ciepłą wodą. Do nastawu o temperaturze 30-35°C wsypać zawartość saszetki i dokładnie wymieszać. Czas fermentacji zależny jest od wielu czynników: temperatury, jakości cukru, składu nastawu…
Chcąc przygotować nastaw z dodatkiem owoców, umyte i rozdrobnione owoce należy dodać po rozpuszczeniu cukru. Następnie dopełnić fermentator wodą do 25L tak by temperatura nastawu ustabilizowała się w przedziale 30-35°C. Na koniec należy wsypać zawartość saszetki do nastawu i dokładnie wymieszać. W przypadku nastawów łączonych (cukrowo-owocowych) zaleca się nie przekraczać dawki 5kg cukru na 25L nastaw.