Drożdże gorzelniane Coobra 48 EXTREME do 21% COBRA
Drożdże gorzelnicze Coobra 48 EXTREME do 21% to nowa mieszanka silnych i wyjątkowo szybkich drożdży, które umożliwiają fermentacje do 21%.
* z 6 kg cukru po 2 dniach otrzymamy nastaw o mocy 14%, temperatura nastawu- 20-35°C
* z 7 kg cukru po 3 dniach otrzymamy nastaw o mocy 17%, temperatura nastawu- 20-30°C
* z 8 kg cukru po 5 dniach otrzymamy nastaw o mocy 19%, temperatura nastawu- 20-27°C
* z 9 kg cukru po 7-10 dniach otrzymamy nastaw o mocy 21%, temperatura nastawu- 18-24°C (*Zaleca się stosowanie 10 kg glukozy dla najlepszych efektów w temperaturze (18-24°C))
Instrukcja:
- rozpuścić cukier w 6L ciepłej wody
- uzupełnić do 26L, a po ostudzeniu do około 30°C dodać zawartość torebki i solidnie mieszać
- temperatura pracy: patrz tabela
- Doprowadzenie do przekroczenia 35°C spowoduje zatrzymanie pracy drożdży
- należy schładzać nastaw jeżeli będzie to konieczne.
Uwaga: Proces przebiega burzliwie.
Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy.
masa netto: 135g