Jedno opakowanie przeznaczone do odfermentowania 100L nastawu zawierającego:
* 25kg cukru białego LUB 28kg glukozy
Uwaga: długa data ważności. Jesteśmy importerem i dystrybutorem hurtowym na Polskę wielu marek drożdży, mamy duża rotację towaru, u nas zawsze dostajesz świeże produkty.
Instrukcja:
*Cukier lub glukozę należy rozpuścić w 40L gorącej wody.
* Po dokładnym wymieszaniu dopełniamy fermentator letnią wodą do całkowitej objętości 100L.
* Do nastawu o temperaturze 250C wsypujemy całą zawartość saszetki i dokładnie mieszamy.
* Optymalny zakres temperatur fermentacji: 22-28oC. Tolerancja alkoholu do 18%. Czas fermentacji uzależniony od temperatury otoczenia: 4-6 dni.
Z doświadczenia podpowiadamy, że drożdże bez problemu poradzą sobie z nastawem w beczce 120L, tj: 30-32kg cukru. Istnieje możliwość łączenia 2 paczek w beczce 200L (ok. 50-52 kg cukru).
Zawartość:
drożdże, pożywka, witaminy oraz mikroelementy.
Waga netto: 360g
Uwaga:
ze względu na bardzo burzliwy przebieg fermentacji, ważne jest, aby zapewnić wystarczającą ilość miejsca w fermentatorze. Pokrywa pojemnika musi zostać położona luźno, niedociśnięta.
W przypadku korzystania z balonu nie należy używać rurki fermentacyjnej, ani korka.
Czas fermentacji może ulec zmianie w zależności od panujących warunków.