drożdże gorzelnicz COOBRA 7 na zacier bimber
Producent: CBF DRINKIT
Drożdże gorzelnicze Coobra 7 to specjalna mieszanka drożdży gorzelniczych, pożywki dla drożdży, witamin i mikroelementów przeznaczona do szybkiej fermentacji nastawów cukrowych.
Instrukcja: 6-7kg cukru rozpuścić w 22L ciepłej wody. Nastaw ostudzić do temperatury poniżej 30°C, dodaj zawartość torebki, intensywnie mieszać przez 1 minutę. Fermentację trzeba przeprowadzić w temperaturze 22-24°C. Tolerancja temperatury 15-30°C, po przekroczeniu temperatury 35°C praca drożdży zatrzyma się.
Cukier: 7kg 6kg Dni: 5 dni 3 dni Alkohol: 16% 14%
Skład: drożdże aktywne, pożywka, mikroelementy, enzymy, witaminy.
Uwaga: Proces przebiega bardzo burzliwie.
masa netto: 124g
Data minimalnej przydatności/nr partii, kraj pochodzenia na opakowaniu.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, niedostępnym dla dzieci.