Drożdże gorzelniane SpiritFerm T3 130g
- 5kg cukru w 1 dzień daje 13%,
- 6kg cukru w 2 dni daje 15%,
- 7kg cukru w 3 dni daje 17%.
Instrukcja:
Rozpuścić wybraną ilość cukru w ciepłej wodzie, przelać do fermentatora i dopełnić ciepłą wodą do objętości 25 litrów. Do nastawu o temp. 20-300C wsypać całą zawartość torebki drożdży i dobrze wymieszać. Optymalna temperatura fermentacji 22-270C.
Skład: drożdże, pożywka, witaminy i mikroelementy.
Fermentacja przebiega burzliwie. Nie należy używać rurek fermentacyjnych ani korków, nie stosować pokryw w pojemnikach fermentacyjnych.
- Wykorzystanie: Gorzelnicze
- Opakowanie: 130 g
- Producent: Brak informacji
SKU: 86201
EAN: 7393072000621