Drożdże winiarskie ENOVINI RK30 redukujące kwasowość wina.
BROWIN
Drożdże ENOVINI RK30 to specjalny szczep drożdży przeznaczony do nastawów z kwaśnych owoców m.in.: porzeczek, agrestu, malin, moreli, winogron i wiśni. Dzięki Enovini RK30 z łatwością przygotujesz idealne wina wytrawne i półwytrawne. Drożdże redukuj bowiem kwasowość docelowego wina nawet o 30%.
Wino bez dodatku wody - zastosowanie drożdży zmniejszających kwasowość pozwala wyeliminować lub znacząco zmniejszyć wodę dodawaną do moszczu owocowego.
(Podane informacje pochodzę ze strony producenta)
Drożdże ENOVINI RK30:
- Porcja na maksymalnie 25l nastawu (masa netto 20g)
- Redukcja kwasowości wina do 30%
- Gotowe do użycia. Nie wymagają wstępnego namnażania.
- Produkt tylko dla enologii.
- Do win owocowych czerwonych i białych
- Gwarancja uzyskania zbalansowenego wina bez konieczości dosładzania wina.
- Tolerancja na alkohol do 14%
Sposób użycia:
- Przed zastosowaniem wstrząśnij saszetkę z płynem, w celu dokładnego wymieszania produktu.
- Dodaj drożdże do naczynia z nastawem na wino o temperaturze 20-25°C.
- Do optymalnego przebiegu fermentacji drożdże te jak każde inne, wymagają dodatku pożywki.
Skład produktu:
- brzeczka słodowa
- woda
- kwas cytrynowy
- drożdże Saccharomyces cerevisiae
- wodorofosforan (V) amonu.