DROŻDŻE DO WINA BULLDOG WINE HIGH ALKOHOL 17%
Drożdże Bulldog Wine High Alkohol to aktywne drożdże winiarskie do produkcji wina domowego. Bardzo dobra jakość drożdży, odpowiednia ilość pożywki i mikroelementów pozwala osiągnąć wysoką wydajność i koncentrację alkoholu na poziomie 17%.
Drożdże przeznaczone do fermentacji nastawów owocowych, które idealnie podkreślą aromaty owocowe w finalnym produkcie.
Parametry:
- Opakowanie wystarcza na 25l wina.
- Temperatura fermentacji: 20-30 oC
- Czas fermentacji: 5-7 dni
- Moc: 17%
Uwaga:
Drożdże nie wymagają uwodnienia. Dodajemy je bezpośrednio do nastawu owocowego.
Waga::
28g netto
Charakterystyka i skład drożdży:
- przeznaczone do fermentacji 25l nastawu owocowego
- temperatura fermentacji: 20-28°C (optymalnie 25°C)
- czas fermentacji: 24 godziny
- skład: drożdże, składniki odżywcze, witaminy
- waga: 28g
Instrukcja:
Po przygotowaniu nastawu, odstawiamy do ostygnięcia do temperatury 30°C, dodajemy zawartość saszetki, mieszamy.
Pozostawiamy do fermentacji w temperaturze: 20-28°C, najbardziej optymalna temperatura to 25°C.