DROŻDŻE DO PIWA DOLNEJ FERMENTACJI LAGER
Renomowanej marki BROWIN
Drożdże BrewGO Lager to drożdże dolnej fermentacji stosowane do otrzymania piw typu lager (m.in. pilznery, koźlaki). Fermentują w niższych temperaturach, osadzają się na dnie fermentora, w większym stopniu wpływają na wydzielanie się dwutlenku węgla, powodują tym samym, że piwo jest bardziej orzeźwiające, ma czystszy i pełniejszy smak. Po fermentacji piwo leżakując w niskich temperaturach, dojrzewa dłużej oraz posiada większą trwałość.
Klasyczne, uniwersalne drożdże piwowarskie DOLNEJ FERMENTACJI do wyrobu piwa domowego ze słodu pszenicznego i jęczmiennego.
Sposób użycia: Zawartość torebki wsypać do 100 ml wody o temp. 27°C. Wymieszać i po 15 min wlać do pojemnika z brzeczką słodową. Fermentację prowadzić przez 10-14 dni, w temp. 11-16°C.
SZYBKIE KLAROWANIE PIWA Produkt tylko do enologii, nie do bezpośredniego spożycia.
Porcja na 20 L piwa. Masa netto: 11 g
Przechowywać w temperaturze pokojowej.