Na 25 l wina.
Tolerancja alkoholu do 15%.
Aromatyczne drożdże do fermentacji cydrowej. Szczep drożdży Saccharomyces cerevisiae (numer PB 2051 )wyselekcjonowany we Francji charakteryzujący się:
- Doskonała zdolność do fermentacji w różnych temperaturach, przy czym optymalna temperatura fermentacji wynosi 12-200°C, a zdolność do fermentacji powyżej 280°C.
- Tolerancja alkoholu do 15%.
- Wysoka produkcja gliceryny, duża produkcja aromatu.
- Bardzo niska produkcja piany podczas fermentacji.
- Niska produkcja kwasu.
Sposób użycia: wymieszaj drożdże z niewielką ilością ciepłej wody o temperaturze 20-250°C i pozostaw na 20 minut. Po tym czasie, gdy drożdże zaczną pracować, można je dodać w całości do nastawu. Drożdże powinny zacząć "widocznie" fermentować w ciągu kilku godzin.