Drożdże do cydru Fermentis Safcider AB-1 - 5g, szampańskie drożdże dedykowane do przygotowania cydru w warunkach domowych. Może być stosowany do wszystkich typów cydru, nawet w trudnych warunkach fermentacji. Pracuje przy niskim pH od 3,3. Cechuje się bardzo dobrym przyswajanie fruktozy.
Najwyższa jakość od światowego producenta drożdży firmy Fermentis!
Temperatura fermentacji: 10-30ºC, optymalna temperatura 18-24°C
Flokuacja: wysoka
Dawkowanie: 5g na 20-30l
Saszetka: 5g
Zalecamy wcześniejsze uwodnienie drożdży w wodzie o temperaturze 35-38°C. Drożdże Zadajemy do nastawu o temperaturze maksymalnie o 10°C niższej, np.: temperatura drożdży po uwodnieniu to 30°C, nastaw nie powinien być chłodniejszy niż 20°C.
Aukcja dotyczy opakowania 5g.