KOMPLET 10 SZTUKDROŻDŻY GORZELNICZYCH
COOBRA PURE
DO SFERMENTOWANIA OKOŁO 14% ALKOHOLU Z 6KG CUKRU
Zawiera specjalny rodzaj drożdży, który pozwala uzyskać wysoką zawartość alkoholu w nastawie, natomiast zmniejsza ilość produktów ubocznych fermentacji w porównaniu do innych drożdży. Zalecana temperatura fermentacji 25st.C (20 – 30st.C), czas fermentacji 3 – 4 dni. Instrukcja:
6kg cukru należy rozpuścić w 21L ciepłej wody, po ostudzeniu nastawu do temperatury ok. 30°C dodać zawartość torebki intensywnie mieszając przez 1 minute, fermentacje przeprowadzić w temperaturze 20-30°C. Optymalna temperatura fermentacji to 25°C. Czas fermentacji 5 dni.
- Temperatura pracy: 20-30°C
- Temperatura optymalna: 25°C
- Czas fermentacji: 4 dni
- Wydajność: około 14% alkoholu z 6kg cukru
- Waga netto: 100g
UWAGA DOTYCZY DROŻDŻY COOBRA
- przy fermentacji w balonie nie używać rurki fermentacyjnej ani korka.
- przy fermentacji w pojemnikach fermentacyjnych nie dociskać pokrywy (ma luźno leżeć).
- pozostawić dużo luzu w pojemnikach fermentacyjnych gdyż fermentacja przebiega bardzo burzliwie – dla 21 litrów wody C min.30 litrowy fermentator.
- nie doprowadzić do przekroczenia temperatury 35°C (drożdże przestaną pracować).