Aktywne drożdże gorzelnicze turbo nowej generacji BLACK MAMBA
Rozpuścić bardzo dokładnie cukier (ilość i temperatura patrz poniżej):
7 kg w 21 l - temp. początkowa 28-30°C, czas fermentacji 4-5 dni , uzysk do 17%
7 kg w 21 l - temp. początkowa 30-32°C, czas fermentacji 3-4 dni , uzysk do 17%
8 kg w 22 l - temp. początkowa 26-28°C, czas fermentacji 6-7 dni , uzysk do 19%
Duże nastawy:
7 kg w 24 l - temp. początkowa 24-26°C x wielokrotność, uzysk do 16% .
Przed zadaniem drożdży bardzo mocno wymieszaj nastaw przez około 2-3 minuty, to umożliwi dobre natlenienie nastawu, a także prawidłowe namnożenie drożdży. Wsyp mieszankę bezpośrednio do nastawu i dolej delikatnie mieszając przez 2 minuty. Przykryj, ale nie używaj szczelnych zamknięć, rurek fermentacyjnych itp. Fermentacja przebiega burzliwie.