Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatnościDrożdże winiarskie HD S135 (10g) (6564542618)
Sprzedający LeMag2009
poleca 99,80%
|
477
Opis
?
Polska Rada Winiarstwa
Sprzedawcą jest firma LeMag
Wieloletni członek Polskiej Rady Winiarstwa
Regulamin aukcji
Przedmiot za pobraniem wysyłam tylko osobom z co najmniej 5 pozytywnymi komentarzami.Dane do wpłaty
Nr konta bankowego:42 1140 2004 0000 3102 6165 2596
Kontakt
Telefon: 46 855 49 59Mail: lemag@neostrada.pl
HD S135 (10g)
Drożdże do produkcji wysokiej klasy win czerwonych
SafOEno HD S135 przeprowadzają stabilną szybką fermentację. Dzięki wysokiej produkcji polifenoli uzyskane wino charakteryzuje się głęboką strukturą oraz stabilnym, intensywnym kolorem. W smaku wyczuwalne są nuty owocowe. Drożdże te mają wysoką tolerancję na alkohol.
Charakterystyka fermentacji:
- Szybki start fermentacji
- Tolerancja na alkohol >15%
- Optymalna temperatura fermentacji 17 – 24 st. C
- Dobra asymilacja fruktozy
- Umiarkowane zapotrzebowania azotowe
Cechy metabolizmu
- Wysoka produkcja polifenoli
- Stabilność koloru uzyskanego wina
- Średnia produkcja SO2
-Wysoka produkcja wyższych alkoholi i estrów
Sposób użycia:
Drożdże HD S135 powinny być uwodnione w 10% wodnym roztworze cukru lub mieszaninie 1/2 wody i 1/2 moszczu. Mieszanina powinna mieć temperaturę 25-30 stopni Censjusza. Uwodnienie powinno przebiegać w czasie od 20 do 25 minut. Mieszaninę dodawać do zbiornika fermentacyjnego i zamieszać.
Dawkowanie:
10g/50l
Sposób przechowywania:
Drożdże należy przechowywać w temperaturze poniżej 20 stopni Celsjusza
( najlepiej przechowywać w lodówce)
Więcej informacji można znaleźć na:
www.centrumfermentacji.plKorzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.