DR. OETKER KAKAO CZARNE BEZ GLUTENU
Czarne kakao
Informujemy, że Czarne Kakao Intense z certyfikatem „Bez glutenu” będzie oferowane do 30.09.2019 r. lub do wyczerpania zapasów. Od 01.10.2019 r. receptura i skład produktu nie ulegną zmianie, jednakże z uwagi na zmieniony proces produkcyjny, na opakowaniu pojawi się informacja o możliwej obecności glutenu i mleka. Za wszelkie niedogodności związane z tą zmianą przepraszamy.
Czarne kakao Intense ma unikalny, naturalnie intensywny czarny kolor i charakterystyczną nutę smakową. Nadaje potrawom wyjątkowo ciemną barwę. Nie zawiera barwników.
Rekomendacja użycia: wymieszaj Czarne kakao Intense ze standardowym Ciemnym kakao, aby uzyskać wyjątkowo oryginalny smak. Doskonałe do ciast, kremów, polew, deserów, dekoracji i picia.
Informacje z opakowania
Opis produktu
Kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu.
Zawartość tł. kakaowego 10-12%.
Cechy
- Z ziaren kakaowca
- Bez barwników
- Do ciast, deserów i picia
- UTZ Certified cocoa (Ten produkt wspiera odpowiedzialną uprawę kakao. Certyfikowane kakao UTZ jest uprawiane z troską o ludzi i środowisko. www.utz.org
Masa netto: 85 g
Przepisy
Czarna polewa do ciast: rozpuść w garnku 50 g masła z 60 g cukru pudru. Gdy cukier się rozpuści dodaj 3 łyżki mleka, 1 łyżkę czarnego i 1 łyżeczkę ciemnego kakao, ciągle mieszając gotuj przez ok. 2 min do lekkiego zgęstnienia. Gotową polewę rozprowadź na schłodzonym cieście.
Kakao do picia: po 1 łyżeczce kakao czarnego i ciemnego kakao oraz 1-2 łyżeczki cukru wsyp do kubka. Dodaj niewielką ilość zimnego mleka lub wody i dokładnie wymieszaj. Dolej gorące mleko (250 ml) i rozmieszaj.