Dr.Oetker Halušky Haluszki 250g SŁOWACKI HIT
Cechy
Kompletny przepis, Lepszy przepis, Wyższa zawartość ziemniaków, Wystarczy dodać wodę
Marketing produktów
Tradycyjny przepis na uczciwe knedle ziemniaczane Dr. Oetkera. Dzięki bardzo prostemu przygotowaniu obiad lub kolacja są gotowe w 10 minut. Delektuj się nimi z bryndzą lub z kapustą lub na słodko posypane makiem i cukrem.
Sypka mieszanka do robienia gnocchi
Kompozycja
Mąka pszenna , Suszone ziemniaki 16,5%, Sól jadalna
Może zawierać mąkę i mleko z łubinu .
Alergeny zaznaczono w składzie pogrubioną czcionką .
Przygotowanie i użytkowanie
Opakowanie zawiera: 250 g mieszanki do przygotowania haluszków
Do tego dodaje się: 300 ml zimnej wody
Sposób przygotowania:
1. Zawartość torebki wsypać do miski i dodać 300 ml zimnej wody. Mieszankę dokładnie wymieszaj i zrób półstałe ciasto. Odstaw na 3-5 minut.
2. Ciasto przeciskamy przez sitko do gnocchi do wrzącej osolonej wody. Jeśli nie mamy sitka do gnocchi, ciasto układamy na drewnianej desce i nożem lub łyżką kroimy małe gnocchi bezpośrednio do wrzącej wody. Gdy gnocchi wypłyną na powierzchnię, natychmiast usuń je sitkiem i spłucz zimną wodą.
3. Posmarować ugotowane gnocchi (możemy użyć smalcu z roztopionego boczku), doprawić bryndzą (lub wymieszać ze śmietaną) i posypać smażonym na gorąco boczkiem.
Wskazówka: pierogi z kapustą i boczkiem
Zmiękcz 1 torebkę kiszonej kapusty z 1 posiekaną cebulą w oleju. 150 g boczku pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na złoty kolor. Przygotuj pierogi z wodą zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Ugotowane gnocchi mieszamy z kapustą i posypujemy smażonym boczkiem.
Magazynowanie
Przechowywać w suchym miejscu! Minimalny okres przechowywania do: patrz góra pudełka.