Dr Oetker Galaretka Malinowa
2 opakowania x 13,4g; jedno opakowanie do przygotowania 500ml galaretki
Podwójne opakowanie
Kraj Pochodzenia; Niemcy
- podwójne opakowanie wystarcza do przygotowania 8 porcji galaretki
- bez tłuszczu, bez sztucznych barwników
Sposób przygotowania:
- Wsyp zawartość 1 saszetki do dużego garnka; jeśli chcesz możesz dodać słodzik - wybierz taki, który nie zmienia smaku w wysokiej temperaturze, np. tagatozę, erytrol, ksylitol, stewię albo sukralozę.
- Zalej zimną wodą i mieszaj, aż proszek się całkowicie rozpuści
- Podgrzewaj cały czas mieszając - nie dopuść do zagotowania
- Zostaw do ostygnięcia, po ostygnięcia wstaw do lodówki, aby galaretka całkowicie zastygła na około 5h
- Serwuj w salaterkach, samą galaretkę, lub z dodatkiem owoców albo ulubionych syropów
- Jeśli chcesz do galaretki dodać owoce zanim zastygnie, unikaj ananasa, kiwi i papai - zawarte w nich enzymy utrudniają zastyganie
Składniki: Żelatyna, regulator kwasowości kwas fumarowy, aromat, barwniki (koncentrat z korzenia czarnej marchwi i hibiskusa).