Dr. Oetker Galaretka o smaku truskawkowo-waniliowym 72 g
Branża: 20
EAN: 5900437028002
Ilość w opakowaniu zbiorczym: 1
Półka: 26
Regał: 119
Parametry produktu: :
Typ: Galaretka
Smak: Waniliowy, Truskawkowy
Zawartość netto: 72 g
Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w: Polska
Składniki: cukier, żelatyna, regulator kwasowości (kwas cytrynowy), aromaty. Możliwa obecność glutenu i mleka.
Waga jednostkowa brutto: 0,08 kg
Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu: Nazwa firmy: Dr.Oetker Polska Sp. z o.o. Ulica i numer: Dickmana 14/15 Kod pocztowy i miasto: 80-339 Gdańsk PL
Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie: 208 op. zb. (DU)
Alergeny: :
Orzechy: Nie
Ryby i produkty pochodne: Nie
Seler i produkty pochodne: Nie
Skorupiaki i produkty pochodne: Nie
Soja i produkty pochodne: Nie
Zboża zawierajace gluten: Może zawierać
Dwutlenek siarki i siarczyny: Nie
Gorczyca i produkty pochodne: Nie
Jaja i produkty pochodne: Nie
Łubin i produkty pochodne: Nie
Mięczaki i produkty pochodne: Nie
Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą): Może zawierać
Nasiona sezamu i produkty pochodne: Nie
Przechowywanie: :
Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Instrukcje dotyczące przygotowania: GALARETKA DO DEKORACJI: zagotuj wodę i odmierz 500 ml. Wsyp jedną Galaretkę Krystaliczną i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Wystudź i odstaw do lekkiego stężenia. SERNIK: Dno formy wyłóż biszkoptami. Zagotuj wodę i odmierz 300 ml. Wsyp dwie Galaretki Krystaliczne i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia. Odstaw do wystudzenia. Twaróg z cukrem (lub serki) zmiksuj. Stopniowo wlewaj wystudzoną galaretkę aż do połączenia składników. Dobrze schłodzoną śmietankę ubij mikserem i dodawaj porcjami do masy sernikowej. Dokładnie wymieszaj mikserem (masę przygotowaną na serkach przed wylaniem do formy odstaw na 5 minut do lodówki). Całość przelej do formy i odstaw do lodówki na 2-3 godziny. Wyjmij sernik z lodówki. Ułóż na nim połówki lub plasterki truskawek i zalej lekko tężejącą galaretką. Sernik wstaw do lodówki do stężenia galaretki.
Wartość odżywcza: :
Zawartość białek w porcji (ogólnie): 2,4 g
Zawartość soli w porcji (ogólnie): 0,02 g
Zawartość węglowodanów w porcji (cukry): 15 g
Zawartość węglowodanów w porcji: 15 g
Jednostka będąca podstawą przeliczeń: g/100 g
Wartość energetyczna kcal: 49 kcal
Wartość energetyczna kcal w porcji (energia): 70 kcal
Wartość energetyczna kJ: 4 %RWS
Wartość energetyczna kJ w porcji (energia): 297 kJ
Wielkość porcji: 143 g
Zawartość białek: 1,7 g
Zawartość soli: 0,01 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 g
Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie): 0 g
Cukry: 10 g
Zawartość węglowodanów: 10 g
Wartość energetyczna kcal (energia): 4 %RWS
Zawartość białek (ogólnie): 5 %RWS
Zawartość soli (ogólnie): <1
Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone): 0 %RWS
Zawartość tłuszczów (ogólnie): 0 %RWS
Zawartość węglowodanów (cukry): 17 %RWS
Zawartość węglowodanów (ogólnie): 6 %RWS
Inne informacje o zawartości: :
Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących: zawiera cukier (cukry) i substancję słodzącą
Zawiera barwniki: Tak
Zawiera aromaty: Tak