Stollen to tradycyjne, niemieckie ciasto z bakaliami. Do wypieku tego ciasta używa się formy Stollen, która ma oryginalny kształt, jedna połowa ciasta jest wyższa od drugiej. Jest ona wykonana z wysokiej jakości blachy i pokryta specjalną powłoką zapobiegającą przywieraniu. Gwarancja: 5 lat.
Opis produktu
Święta mogą być jeszcze piękniejsze: z formą Stollen Dr. Oetkera ciasto bożonarodzeniowe z pewnością się uda. Zamiast wypływać z formy, strucla zachowuje swój typowy kształt i jest ozdobą świątecznego stołu. Sukces wypieku zapewniają otwory wentylacyjne i powłoka zapobiegająca przywieraniu, dzięki której ciasto po upieczeniu bez trudu można wyjąć z formy. Szlachetna czarna blacha przewodzi dobrze ciepło i równomiernie rumieni ciasto. Forma Stollen Dr. Oetkera jest łatwa w pielęgnacji. Przepis na świąteczne ciasto znajdziesz tutaj. Na sprawdzoną jakość Dr. Oetker zapewnia 5 lat gwarancji.
Cechy produktu
- Forma Stollen ze szlachetnej czarnej blachy – pod znakiem jakości Dr. Oetkera
- Nadaje strucli typowy dla niej kształt i zapobiega wylewaniu się ciasta
- Otwory wentylacyjne, dobre przewodzenie ciepła i powłoka zapobiegająca przywieraniu gwarantują udany wypiek
- Forma łatwa w czyszczeniu/pielęgnacji
Pozostałe informacje
Posiada 5 lat gwarancji.