Poj: 292 gramy
Modne wypieki cynamonowe
- 16 pysznych bułeczek cynamonowych z nadzieniem cynamonowym i glazurą
Kraj pochodzenia; Niemcy
- 200 g mieszanki do pieczenia ciasta 42 g mieszanki z cynamonem 50 g masy glazury
Składniki: MĄKA PSZENNA, cukier, cukier puder, cynamon, substancje spulchniające (glukono-delta-lakton, węglany sodu), drożdże piekarskie suszone, odtłuszczone MLEKO W PROSZKU, sól, skrobia modyfikowana, suszony zakwas pszenny, całe jaja kurze w proszku, syrop glukozowy, emulgator (E 491). Może zawierać: SOJA.
Wykonanie; Wystarczy dodać: 100 ml letniej wody 75 g miękkiego masła około 1 łyżki wody lub mleka Będziesz także potrzebować: Blacha do pieczenia Papier do pieczenia Trochę mąki pszennej do podsypani
Przykryj blachę do pieczenia blacha z papierem do pieczenia. Rozgrzej piekarnik. Grzanie górne/dolne: około 200°C Gorące powietrze: około 180°C 2 Przygotuj ciasto i nadzienie Do miski włóż masę do pieczenia. Dodać letnią wodę i 50 g masła. Za pomocą miksera (haka do wyrabiania ciasta) wyrabiamy wszystko na gładkie ciasto, najpierw na najniższym, a następnie na najwyższym poziomie przez około 5 minut. Na stolnicy lekko posypanej mąką rozwałkuj ciasto na prostokąt (ok. 25 x 30 cm). Rozpuść pozostałe masło. Dodać mieszankę z cynamonem i wymieszać. Napełnij 3 bułeczki cynamonowe. Posmaruj brzeg jednego dłuższego boku odrobiną wody. Za pomocą noża stołowego lub skrobaczki do ciasta rozprowadź nadzienie na cieście. Zwiń arkusz ciasta od przeciwnej strony, dłuższej. Przekrój rolkę na pół. Każdą połówkę ponownie przekrój na pół i z każdej ćwiartki wytnij około 4 plasterków o jednakowej grubości. Ułóż plastry na blasze do pieczenia, przecięciem do góry. Kawałki ciasta lekko spłaszczyć i upiec. Wkładanie: środek Czas pieczenia: 12-14 minut Wyciągnij bułeczki cynamonowe z papierem do pieczenia na kratkę. W małej misce wymieszaj mieszaninę glazury z wodą lub mlekiem, aby uzyskać gęsty lukier i natychmiast posmaruj nim bułeczki cynamonowe SMACZNEGO!!!!!!