DR.OETKER
Erdbeer Spaghetti Kuchen
waga;335g
Kraj pochodzenia; Niemcy
Składniki:Cukier, MĄKA PSZENNA, skrobia (PSZENNA), skrobia modyfikowana, biała czekolada 2,9% (cukier, tłuszcz kakaowy, MLEKO PEŁNE W PROSZKU, emulgator (lecytyny), mielona wanilia), substancje spulchniające (winian potasu, węglan sodu), żelatyna, emulgatory (E 475, E 471), aromat, zakwaszacz (kwas cytrynowy), barwnik (karoten). Może zawierać: JAJA, SOJA, MIGDAŁY, ORZECHY LASKOWE. Kakao z certyfikatem Rainforest Alliance.
Oto co zawiera opakowanie: 235 g mieszanki do pieczenia ciasta 60 g mieszanki na polewę 30 g mieszanki na sos 10 g białej startej czekolady Potrzebne dodatkowo: tortownica (Ř 26 cm), np. B.Dr. Oetker trochę tłuszczu Torebka do zamrażania bez stojaka lub jednorazowego rękawa cukierniczego Wystarczy dodać: 100 g miękkiej margaryny lub masła 2 jajka (rozmiar M) 25 ml (2 łyżki stołowe) mleka 500 g truskawek 400 g zimnej bitej śmietany 75 ml ciepłej wody 1 Przygotuj i przygotować ciasto Natłuścić dno tortownicy. Rozgrzany piekarnik. Grzałka górna/dolna: ok. 180°C Konwekcja: ok. 160°C Włożyć mieszankę do zapiekania ciasta do miski, dodać margarynę lub masło, jajka i mleko. Wszystko miksować mikserem (rózgami) krótko na najniższym poziomie, następnie na najwyższym poziomie przez 3 minuty do uzyskania gładkiego ciasta. Rozłóż ciasto równomiernie w tortownicy. 2 Przygotowanie zapiekania i nadzienia Umieść naczynie na ruszcie w piekarniku. Wkładanie: jedna trzecia dolna Czas pieczenia: ok. 30 min Poluzować brzeg tortownicy. Wyjmij ciasto z dna tortownicy, ale pozostaw do ostygnięcia na metalowej podstawce. Umyć truskawki, obrać, przekroić na połówki i ćwiartki, duże odłożyć 100 g. Ubij śmietanę. Mieszankę na polewę włożyć do miski. Dodaj wodę i mieszaj trzepaczką, aż będzie gładka. Złożyć śmietanę w 2 porcjach. Umieść około 1/3 kremu w torebce do zamrażania. Złóż kawałki truskawek w pozostałym kremie i rozłóż na spodzie w kształcie kopuły aż do krawędzi. Odetnij mały róg torby do zamrażania i udekoruj ciasto kremem jako spaghetti. 3. Przygotuj sos Rozgnieć widelcem 100 g truskawek z mieszanką na sos na głębokim talerzu i wymieszaj. Sosem polać krem spaghetti i posypać startą czekoladą. Wstaw ciasto do lodówki na co najmniej 2 godziny.