DR.OETKER
CIASTO W PROSZKU
SUMMER EDITION
MARAKUJA
245G
Mieszanka do pieczenia
180G MIESZANKI NA CIASTO
2 KREMY ; JASNY ZÓŁTY I CIEMNY FIOLETOWY
CZEKOLADOWE KROPELKI
FORMA DO PIECZENIA ŚREDNICA 18 CM
POTRZEBUJESZ:
3 SKŁADNIKI; (400G ŚMIETANY KREMÓWKI I 2 JAJA wielkości M, JOGURT 150g)
Alternatywnie można przygotować z niego 12 muffinek
Przygotowanie
ciasto; wrzucić mieszankę na ciasto (Teig) do miski, dodać 100g śmietany i jaja, zmiksować mikserem. . Czas pieczeni ok; 35min.
Krem jasno-zółty; 200g zimnej śmietany dodać do mieszanki (gelben Beleg) i wymieszać i dodać 100g jogurtu
krem ciemno-zielony; 100g śmietany wymieszać z mieszanką (violetten Beleg)
KRAJ POCHODZENIA: NIEMCY