Dr. Oetker Ciasto Kopiec Kreta bez glutenu 437 g
Wytwarzanie produktów bezglutenowych podlega restrykcyjnym kontrolom na każdym etapie ich produkcji.
Składniki
cukier, skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, 13% płatki czekolady (cukier, masa kakaowa, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, tłuszcz kakaowy, emulgator (lecytyny słonecznikowe)), żelatyna, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu, błonnik z cykorii, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), substancje zagęszczające (guma guar, guma ksantowa), aromaty, sól
Alergeny: Możliwa obecność MLEKA.
Wartości odżywcze
po przyrządzeniu 100 g1 porcja = 86 g(%*)
Energia: 1272 kJ 1094 kJ 13%
Energia: 305 kcal 263 kcal 13%
Tłuszcz: 20 g 17 g 24%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 9,3 g 8 g 40%
Węglowodany: 26 g 23 g 9%
w tym Cukry: 15 g 13 g 14%
Błonnik: 1,3 g 1,1 g
Białko: 3,9 g 3,4 g 7%
Sól: 0,43 g 0,37 g 6%
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Ciasto można podzielić na 16 porcji. 1 porcja = ok. 86 g:
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pozostałe informacje
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ciasto bezglutenowe Kopiec Kreta w proszku.
Cechy: bez glutenu - ten sam smak!, z czekoladą, bez modyfikowanych skrobi
Pozostałe informacje: 1 porcja (86 g) zawiera: energia 1094 kJ 263 kcal 13%* Energia w 100 g 1272 kJ / 305 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000 kcal).