Dr. Oetker Ciasto i krem do karpatki 380 g
Pyszne i efektowne połączenie złocistego ciasta parzonego z delikatnym kremem. Wystarczy dodać jajka, masło i mleko, aby wyczarować niezwykle efektowne, ulubione polskie ciasto. Na opakowaniu znajduje się dodatkowy przepis na uszlachetnioną wersję kremu, do którego zamiast masła dodaje się ubitą śmietankę. Ciasto i krem do Karpatki to gwarancja kulinarnego sukcesu dzięki klarownej instrukcji przygotowania, apetycznemu wyglądowi i pysznemu smakowi. Warto wiedzieć... Ciasta w proszku nie wymagają dodawania konserwantów, ponieważ powstały ze składników, które poddane zostały procesowi suszenia. Suszenie jest naturalną metodą utrwalania żywności.
Składniki
cukier, mąka PSZENNA, skrobia, MLEKO odtłuszczone w proszku, substancje spulchniające (difosforany, węglany sodu), aromaty, barwniki (kurkumina, karoteny), sól
Wartości odżywcze
Wartość odżywcza po przyrządzeniu (masło, mleko 2% tł.)1 porcja = 56 g(%*)
Energia: 1098 kJ 615 kJ 7%
Energia: 264 kcal 148 kcal 7%
Tłuszcz: 18,3 g 10,3 g 15%
w tym Kwasy Tłuszczowe Nasycone: 10,8 g 6,1 g 31%
Węglowodany: 20,7 g 11,6 g 4%
w tym Cukry: 11,3 g 6,3 g 7%
Białko: 3,9 g 2,2 g 4%
Sól: 0,21 g 0,12 g 2%
Ciasto można podzielić na 30 porcji. 1 porcja = ok. 56 g:
*Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal).:
Przechowywanie
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Pozostałe informacje
Nazwa produktu uregulowana prawnie: Ciasto i krem do Karpatki w proszku.
Zawartość opakowania: Opakowanie zawiera:, 140 g mieszanki do przyrządzenia ciasta, 240 g mieszanki do przyrządzenia kremu
Cechy: wspaniale wyrasta!
Pozostałe informacje: 1 porcja (56 g) zawiera: energia 615 kJ 148 kcal 7%* Energia w 100 g 1098 kJ / 264 kcal *Referencyjna wartość spożycia dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ/2000 kcal)
Jeśli wartość zamówienia przekracza 15 tys. zł brutto, przed jego złożeniem skontaktuj się ze sprzedającym Carrefour.